سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

علیرضا ترنگ – عضو هیات علمی بخش تحقیقات ژنومیکس، مدیریت منطقه شمال کشور (رشت)، پژوه
علی رمضانی صیاد – کارشناس ارشد بخش تحقیقات کشت بافت، مدیریت منطقه شمال کشور (رشت)، پژوهش
متین مقصودی – کارشناس ارشد بخش تحقیقات کشت بافت، مدیریت منطقه شمال کشور (رشت)، پژوهش
مجتبی خرمی راد – کارشناس ارشد بخش تحقیقات کشت بافت، مدیریت منطقه شمال کشور (رشت)، پژوهش

چکیده:

سوسن (Lilium spp) یکی از گل های پیازی است که به طور گسترده ای به صورت شاخه بریده در بازارهای جهانی عرضه می شود. جهت تعیین روشی عملی برای تکثیر و تولید پیازچه به روش کشت بافت، آزمایش هایی طراحی و اجرا شد. بررسی غلظت های مختلف ساکارز نشان دادند که بخش قاعده ای فلس های میانی در غلظت ۶۰ گرم در لیتر ساکارز بیشترین تعداد پیازچه ها را تولید کردند. گیاهچه-های تولید شده برای تعیین بستر مناسب، در ترکیبات مختلف خاک کشت شده و مشخص شد که ترکیبی از پیت و پرلیت (۱:۱) بستری مناسب جهت رشد و نمو پیازچه های تولید شده می‌باشد. نگهداری پیازچه ها به مدت یک ماه در دمای ۴˚C موجب شکست دورمانسی گیاهچه های کشت شده در بستر پیت – پرلیت و رشد مجدد آنها شد.