سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

میترا صالحی پورپاورصاد – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود
هادی قربانی – استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود
مجید افیونی – استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
حسین خیرآبادی – دانشجوی کارشنارسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده:

بررسی میزان فلزات سنگین در خاک و مقدار جذب آنها توسط گیاه یکی از ملاک‌های مهم و تاثیر‌گذار بر سلامتی انسان می باشد. غلات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم و مناسب هستند و شواهد به دست آمده از مطالعات مختلف طی سال های گذشته موید این مطلب است که مصرف سبزیجات سالم و بهداشتی می تواند مانع از بروز بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان ها و به خصوص سرطان های دستگاه گوارش گردد. لذا این تحقیق با هدف بررسی غلظت و پتانسیل خطر فلزات سنگین انجام شد. نمونه برداری در تابستان ۱۳۸۹به صورت کاملا تصادفی از برنج و گندم آماده برای فروش در استان اصفهان انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که مقادیر THQ برای آرسنیک از مصرف گندم بیشتر از یک بوده و برای بقیه عناصر سنگین مورد مطالعه ناشی از مصرف یک محصول کمتر از یک می باشد. این موضوع نشان دهنده آن است که احتمال اثرات سوء بیماری های غیرسرطانی برای آرسنیک از مصرف گندم وجود دارد ولی برای بقیه عناصر در محصولات مختلف به تنهایی وجود ندارد