سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

زهرا دهداری ابراهیمی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت، دهدشت، ایران
راضیه ارجمندی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت، دهدشت، ایران

چکیده:

قدمت انار چنانچه در کتب معتبر ذکر شده، بسیار زیاد است و می توان آن را به زمان کتاب های مقدسی همچون تورات و انجیل استناد کرد . در قرآن مجید نیز از آن صحبت به میان آمده و کلمه رمان چندین دفعه تکرار گردیده است . با این وجود بنا به علتهای مختلف موضوع تحقیقات علمی زیادی واقع نشده است و کتب و مقالات اندکی در این زمینه به چشم می خورد . اخیراً به همت مسئولان، سمینارهای گوناگونی برگزار شده است و تا حدودی محققین را بر آن داشته تا در مورد این محصول ارزشمند که در سخت ترین شرایط آب و هوایی هم رشد می کند و توقع غذایی اندکی نیز دارد ، تلاش و کوشش بیشتری به خرج دهند و دقت خود را مصروف تحقیق در این رابطه نمایند . همچنین به دلیل آنکه انار بومی ایران است و در کشورهای خارجی کمتر دیده می شود، ( و یا به چندین رقم زینتی و یا در برخی موارد رقم های اهلی محدود می شود) مقالات خارجی نیز اندک هستند ولیکن تاکنون بیش از ۸۵ عامل زنده و غیر زنده از نقاط مختلف دنیا گزارش شده است که در شرایط مختلف می توانند به قسمتهای مختلف درخت انار خسارت وارد آورند . بطور کلی عوامل مؤثر در کاهش کمی کیفی محصول انار به دو گروه عمده تقسیم می شوند: عوامل غیر زنده – عوامل زنده هدف اصلی نگارش این مقاله معرفی و بررسی عوامل کاهنده محصول انار ایران می باشد