سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مهدی رحمان جو – دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران،
الهام علی آبادی – کارشناس ارشد اصلاح گیاهان باغبانی
محمود لطفی – استادیار گروه علوم باغبانی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

چکیده:

در ایران خیار بیش از کاربرد سالادی و فرآوری، به عنوان یک میوه رومیزی مصرف میشود و لذا خصوصیات کیفی آن بسیار مورد توجه است. برای اصلاح ارقام جدید و تولید هیبریدهای برتر داخلی باید به پتانسیلهای کیفی و ارگانولپتیکی میوه شامل سفتی بافت، عطر و مزه آن نیز توجه نمود. در این بررسی ۱۶ ژرمپلاسم محلی که تنوع کافی داشتند انتخاب و در گلخانه بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار کشت شدند. فاکتورهایی که در کیفیت میوه موثر هستند شامل میزان ماده خشک میوه، میزان پتاسیم، عطر، مزه، ظاهر و سفتی بافت میوه اندازهگیری شدند. با توجه به نتایج این آزمایش، G85 با بیشترین میزان ماده خشک و مقادیر بالای مزه و عطر، کمترین میزان سفتی پوست و بهترین ظاهر در مجموع بهترین کیفیت را به خود اختصاص داده است. بیشترین مقدار همبستگی در بین این صفات ما بین عطر و مزه ( ۷۵ / ۰) بود