سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

صالح سنجری – مربی گروه خاک شناسی دانشگاه جیرفت
محمد هادی فرپور – دانشیار گروه خاک شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
عیسی اسفندیار پور بروجنی – استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

چکیده:

شور شدن خاک فرآیندی است که در اثر عوامل طبیعی و یا در اثر فعالیت های انسان ایجاد می گردد. شوری خاک به عنوان عامل محدود کننده رشد و کاهش عملکرد گیاهان مختلف زراعی می باشد. دشت جیرفت واقع در استان کرمان دارای اقلیم خشک و گرم با متوسط بارندگی ۱۸۰ میلیمتر و متوسط حرارت سالیانه ۲۳/۵ درجه سانتی گراد می باشد. با توجه به این که تا به حال در منطقخ جیرفت مطالعاتی درباره ی منشاء املاح صورت نگرفته است و از آنجایی که بدون داشتن اطلاعات کافی در این زمینه توصیه ها و رهنمودهای لازم جهت اصلاح و بهره وری های لازم از خاکهای شور غیر ممکن به نظر می رسد لذا شناسایی و بررسی عوامل عمده موثر بر شور شدن خاکهای منطقه ضروری است.