سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

محمودرضا اثنی عشری – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده:

صنعت بسته بندی امروزه در صنایع غذایی بخصوص فراورده های با منشا دامی مانند گوشت سفید و قرمز بهدلایل وجود بیماری های خطرناک مشترک بین انسان و دام که امروزه بیش از ۲۵۰۰ نوع شناخته شده از اهمیت ویژه و به سزایی برخوردار است این مواد پروتئینی که بخش لاینفک رژیم غذایی و انرژی بشر هستند باید بصورت کاملا بهداشتی کنترل و تهیه شوند و عدم رعایت بهداشت از مراحل ابتدایی تولید می تواند فراورده های گوشتی را در مراحل بعدی تا مصرف دچار عوامل عفونی مسمومیت ها و انگلها و … کند مهمترین راهکار اصلی که مسئولین بهداشتی در دنیا ارایه می نمایند بسته بندی بهداشتی استاندارد و عرضه تازه فراورده های خام دام، طیور و ابزیان در بسته های به اندازه نیاز است یعنی مورد مصرف دسته بندی و خالص سازی شده و ضایعات آن گرفته شود و در بسته های با ابعاد و مقدار های متنوع با قیمت مناسب در سبد خانوار قرارگیرد و می تواند تضمین کننده سلامت جامعه باشد بسته بندی خوب مواد پروتئینی باید مشخصاتی شالم شفافیت سطح آن برای دید کامل مصرف کننده و جلب رضایت و اعتماد کنترل در انتقال گازها و رطوبت ارزان بودن همراه با کیفیت فقدان مواد سمی و مسمومیت زا مقاومت در برابر ضربه و شناسنامه کامل داشته باشد و همانطور که در صنعت لبنیات با اطلاع رسانی به موقع و فرهنگ سازی سازمانهای دولتی ذیربط بیش از ۹۸ درصد سرانه مصرف کشور بصورت بسته بندی است در مورد مواد پروتئینی هم می توان مشابه محصولات لبنی عمل کرد.