سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

افشین سلیمانی رامبد – دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایرا
بیژن عسکری –

چکیده:

با توجه به پیشرفت روزافزون علم، امروزه از فناوری آشکارسازی امواج رادیوفرکانسی به عنوان یکی از مهمترین دستاوردها در کنترل بسته بندی مووادغذایی استفاده می شود. از انواع بسته های هوشمند ۳ می توان به بسته بندی های کنترلی هوشمند ۴ اشاره نمود که بر پایه خود شناساگرها بوده و فناوری آشکارسازی امواج رادیوفرکانسی از ابزارهای این سیستم می باشد. در این سیستم از امواج رادیویی جهت شناسایی و ردیابی کالاها استفاده می شود کوه دارای بخش های متفاوت شامل برچسب، برچسب خوان، آنتن و سیستم شبکه کامپیوتری می باشد. هدف از این مطالعه ارائه یکی از جدیودترین شویوه های نظارت و کنترل بسته های مواد غذایی و استفاده از آن در زنجیره تامین، تولید و مصرف مواد غذایی فاسد شودنی می باشد. با استفاده از این سیستمها می توان دما، رطوبت نسبی، اطلاعات تغذیه ای و حتی دستورالعمل تهیه و پخت ماده غذایی را ارائه نمود و همچنین موی توان میزان تازه بودن ماده غذایی را تعیین کرد. فناوری مذکور، جزء ده تکنولوژی برتر قرن بیست و یکم می باشد که در آینده جایگزین روش های ردیابی بسته بندی دیگر براساس خود شناساگرها می گردد و قابل استفاده در زمینه های مختلفی مانند صنایع غذایی،کشاورزی، بهداشوت،خرده فروشوی، حمل و نقل و صنایع نظامی است. از دیگر کاربردهای این فناوری، استفاده در فرآیند انبار کردن بویژه رعایت اولین وارده اولین صادره – ۵ در فرآیند انبارش می باشد