سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی مکانیزاسیون و فناوری های نوین در کشاورزی

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

محمدصادق بلوکی – دانشجوی کارشناسی ارشد
علیرضا کیهانی – دانشیار دانشگاه تهران
محمدرضا علیزاده – استادیار پژوهش
شاهین رفیعی – دانشیار دانشگاه تهران

چکیده:

عملیات آماده سازی زمین یکی از مراحل حساس و اساسی درروند تولید محصولات کشاورزی و خصوصا درتولید شلتوک برنج محسوب میشود عمومی ترین روش برای آماده سازی زمین درجنوب و جنوب غربی آسیا پادلینگ است درمرحله خاک ورزی ثانویه آماده سازی خاک شالیزار ابتدا زمین کاملا غرقاب شده و پس از گذشت چندین روز و اشباع کامل خاک با استفاده از ادوات مخصوص مخلوط خاک و آب کاملا بهم زده می شود که به این فرایند پادلینگ puddling اطلاق می شود اهداف عملیات پادلینگ عبارت است از کاهش نفوذپذیری و کمک به ماندگاری آب درمزرعه کنترل علفهای هرز تسهیلدرجذب عناصر غذایی توسط ریشه برنج سهولت درنشاکاری ازطریق کاهش وزن مخصوص ظاهری خاک و فراهم نمودن محیط مناسب برای رشد و توسعه ریشه نشای برنج توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ناشی از پادلینگ به ما کمک می کند که به خاک پادلینگ شده ای با کیفیت پادلینگ بهتر برسیم