سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

هادی مدرسی – باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
هادی حسین نیا –
شیوا ندیمی امیری –

چکیده:

غذاهای ناسالم علت بسیاری از بیماریها و مرگ و میر درسراسرجهان و مخصوصا کشورهای درحال توسعه می باشد طی براوردهای سازمان بهداشت جهانی درسال ۱۹۹۰ سالیانه حدود سه میلیون کودک زیر۵ سال به دلیل ابتلا به بیماری اسهال جان میسپارند که حدود ۷۰ درصد این مرگ و میرهاناشی از آلودگی غذایی است دراین میان نگهداری صحیح مواد غذایی نقش مهمی درجلوگیری از آلودگی و فساد آن دارد دریک مطالعه توصیفی مقطعی تعداد ۱۰۰ شهروند بابلی زن به طور تصادفی انتخاب شدند. بعد از کسب موافقت از ایشان اطلاعات مورد نیاز پرسشنامه اخذ گردید داده ها از طریق SPSS تجزیه و تحلیل گردید. دراین پژوهش ۲۸ درصد شرکت کنندگان مجرد و ۷۲ درصد آنها متاهل بودند ۳۷ درصد آنها کارمند و ۶۳ درصد خانه دار بودند نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ۸۲ درصد شرکت کنندگان معتقد بودند بهترینروش نگهداری شیر جوشاندن و سپس نگهداری دریخچال است بهترین روش نگهداری گوشت را انجماد میدانستند ۷۸ درصد ۷۰ درصد شرکت کنندگان نان مازاد مصرفی را درمعرض هوا خشک میکردند ۱۶ درصد نان مصرفی را دریخچال یا فریزر نگهداری می کردند و بقیه نان مصرفی را روزانه تهیه نموده و با نگهداری درنایلون دور از هوا تازه نگه میداشتند.