سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

ساینا موید زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
اصغر خسروشاهی اصل – استاد دانشگاه ارومیه
احسان مقدس کیا – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
شهین زمردی – استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

چکیده:

ملامین ترکیب تری ازینی هتروسیکلیک غنی از نیتروژن است که عمدتا در تولید رزین های ملامین فرمالدهیدی سنتز پلاستیک ها و بسته بندی مواد غذایی درانواع کودها غذاهای دام آفت کش ها استفاده می شود بعد ازواقعه سال ۲۰۰۸ کشف ملامین درشیرخشکنوزادان درمحصولاتکارخانه sanlu چین این ماده سمی بهعنوان یک ماده تقلبی افزدنی جایگزین نیتروژن شناخته شده است حساسیت بالا یا LOD زیر۱ppm زمان شناسایی کوتاه هزینهپایین حداقل آماده سازی نمونه برای اندازه گیری ملامین درانواع سوبستراهای پیچیده از ویژگیهای ایده آل یک روش آنالیتیکی برای شناسایی ملامین هستند دراین مطالعه هدف بررسی ملامین و ساختار شیمیایی آن انواع روشهای جدید و غیرتخریبی شناسایی این ترکیب از قبیل نانو ذرات طلا Molecularly Imprinted polymers (MIR/NIR) spectroscopy ، و Laser Ramanspectrometry می باشد درنهایت سریعترین روش جایگزینی برای روشهای HPLC/MS پیشنهاد شده و راهکارهایی نیز درزمینه جداسازی آن ارایه می شود.