سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی مدیریت کشاورزی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

فاطمه رزاقی بورخانی – کارشناس ارشد ترویج کشاورزی دانشگاه تهران
احمد رضوانفر – دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
حسین شعبانعلی فمی – دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

چکیده:

برنج به عنوان مهمترین غذای مردم ایران بعد از گندم سطح زیرکشت قابل توجهی را به خود اختصاص داده که به علت شرایط خاص مورد نیاز این گیاه برای رشد و نمو کشت آن محدود به مناطق پرباران می باشد یکی از مهمترین افت در مزارع برنج کرم ساقه خوار می باشد بسیاری از کشاورزی جهت مبارزه با این افت تنها به روشهای شیمیایی اکتفا می کنند زیرا کشاورزان طبق باور متعارف به تاثیر گذاری سموم شیمیایی در کنترل آفات همواره به مصرف این سموم احساس نیاز می کنند و این احساس نیاز آنها را وا می دارد تا به هر ترتیب سموم و آفت کشهای شیمیای را حتی با قیمت گزاف تهیه و مصرف نماید سموم شیمیایی مورد استفاده جهت کنترل آفت کرم ساقه خوار علاوه بر هزینه بر بودن مشکلات زیست محیطی جبران ناپذیری ایجاد کرده و امنیت مواد غذایی را به خطر می اندازد این مطالعه به روش مروری تحلیلی به بررسی روشهای غیر شیمیایی زراعی مکانیکی و بیولوژیکی جهت کنترل آفت کرم ساقه خوار برنج می پردازد.