سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

رضا یگانه – عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام

چکیده:

پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور می باشد که تحت تاثیر موضوع آلودگی به زهرابه آفلاتوکسین قرار گرفته و صادرات آن بارها با تهدید جدی روبرو شده است. دانه های پسته از نظر وجود BGYF روی سطح آنها زیر نور لامپ UV قرار گرفتند و در صورت وجود آن از دیگر پسته ها جدا می شدند. از آنها تصویری به کمک یک دوربین و نرم افزار RoboRealm گرفته می شد و توسط نرم افزاری دیگر به نام Matlab پردازش می شدند و سطح BGYF بر حسب پیکسل محاسبه می شد. توسط HPLC میزان آفلاتوکسن آنالیز شد و رابطه آن با سطح BGYF مورد بررسی قرار گرفت. تمام نمونه هایی که BGYF روی آنها مشاهده شده بود به آفلاتوکسین آلوده بودند ولی رابطه معنی داری بین این سطح و میزان آفلاتوکسین بدست نیامد.