سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

فاطمه بابایی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آیت الله آملی واحد علوم تح
حمید توکلی پور – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد سبزه وار
پیمان آریایی – عضو هیات علمی دانشگاه آیت الله آملی واحد علوم و تحقیقات
نرگس فرخ –

چکیده:

عسل ماده ی شیرین طبیعی تولید شده توسط زنبور های عسل از شهد گلها یا ترشحات بخش های زنده ی گیاهان است. عسل های مختلف با یکدیگراختلافاتی از نظر خصوصیات فیزیکو شیمیایی دارند و نظر به اینکه خواص فیزیکو شیمیایی عسل های هر منطقه بسته به نوع گل و گیاه موجود در آن منطقه متفاوت می باشد لذا شناخت درصد مواد تشکیل دهنده آن مهم است. کیفیت عسل تولید شده بستگی به میزان کربوهیدرات، رطوبت، خاکستر، وزن مخصوص، مواد جامد، اسیدیته و pH موجود در آن دارد. عواملی از جمله تغذیه بیش از حد با ساکارز و مشتقات آن، برداشت پیش از رسیدن،شرایط نگهداری غیر بهداشتی و استفاده ی بیش از حد از داروهای دامپزشکی تاثیر منفی بر روی کیفیت و ترکیب عسل می گذارد. در این مقاله بطور نمونه میزان قند احیا، رطوبت، اسیدیته و pH دو نوع عسل مرکبات و عسل یونجه ی منطقه ی لاریجان آمل مورد مطالعه و مقایسه با یکدیگر قرار گرفتند. با تعیین ویژگی های کیفی عسل های مختلف می توان روش های مطمئن تری را برای تشخیص تقلبات مربوط به تولید عسل و به جهت حفظ تصویر عسل به عنوان یک ماده غذایی طبیعی و قابل اعتماد ارائه نمود