سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: کنفرانس ملی بهره برداری از آب دریا

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مهدی صدوقی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حسین شریفان – استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد پسرکلی – استاد گروه علوم گیاهی دانشگاه توسان آریزونا
علیرضا موحدی نائینی – دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

دریای خزر با داشتن هدایت الکتریکی پایین نسبت به آب دیگر دریاهای آزاد و اقیانوسها حائز اهمیت است که استفاده از آن به عنوان آبیاری تکمیلی در کشاورزی میتواند به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با کمبود آب در این بخش مطرح شود. شوری یکی از عوامل مهم بازدارنده رشد گیاهان است. شوری از طریق کاهش پتانسیل آب و سمیت یونهای خاصاز قبیل سدیم وکلروکاهشیونهای غذایی مورد نیاز مانند کلسیم و پتاسیم بر جوانهزدن بذور و رشد آنان تاثیر میگذارد. گیاهان مختلف تواناییهای متفاوتی در محیطهای شور از خود نشان میدهند. گیاه چغندرقند در مرحله جوانهزنی نسبت به مراحل بعدی رشد به شوری حساستر میباشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر درصدهای اختلاط ۱۰ تا ۱۰۰ ) آب دریای خزر با آب شیرین به عنوان تنش شوری بر روی گیاه چغندرقند در مرحله جوانهزنی در ،… ،۲۰ ،۱۰)۱۰۰ سه بستر خاکو پرلیت و خاک-پرلیت در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که میزان جوانه- زنی چغندر قند تا اختلاط ۵۰ % آب دریای خزر با آب شیرین تفاوت معنی داری ندارد. جوانهزنی تا میزان ۸۰ % البته با کاهشمعنیدار مشاهده شد.