سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فرشته حق بین – مدیرتضمین کیفیت و R&D شرکت شاداب خراسان
بیتا حکیم عطار – کارشناس تضمین کیفیت

چکیده:

با توجه به وجود ۸ میلیون دیابتی درکشور مضرات شکر و قندهای مصنوعی که به وفور درصنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند برآن شدیم جهت حفظ سلامت این عده از مصرف کنندگان از شیرین کننده طبیعی و گیاهی استویا به جای ساکارز و یا شیرین کننده های مصنوعی درتولید کمپویت ها استفاده نماییم استویا یک گیاه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که برگهای آن حاوی شیرین کننده ای با ا رزش به نام استویوم گلیکوزاید بوده که از ۷ گلیکوزاید تشکیل شده است اما مهمترین آنها استویوزاید stevioside) و ریبودیوزاید (Rebaudioside A)A می باشد این ماده ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکارز می باشد بدون کالری است قندخون را افزایش نمی دهد دربرابر PH و فرایند حرارتی مقاوم است لذا برای هدف ما گزینه خوبی می توانست باشد درمرحله اول این تحقیق ۵ نوع کمپوت از میوه های مختلف شامل گیلاس ـ آلبالو ـ سیب و گلابی و آناناس با استفاده ازشیرین کننده استویول گلیکوزاید بجای شکر و به روش معمول تولید دیگر کمپوت ها نمونه سازی گردید و سپس صفت طعمی آنها از طریق انجام تست پانل از نوع محصول گرا و با روش مقیاس هدونیک ۵ نقطه ای مورد ارزیابی قرارگرفت نتیجه ارزیابی مرحله اول پانلیست ها نشان داد که طعم کمپوت های تهیه شده از شیرین کننده استویول گلیکوزاید ـ به تنهایی ـ درکمپوت آلبالو گیلاس و آناناس از مطلوبیت لازم برخوردا ربوده اما دررابطه با کمپویت سیب و گلابی امتیاز لازم را کسب ننموده اند و مورد تایید نمی باشد.