سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محمودرضا اثنی عشری – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده:

غذاهای حلال به فراورده های غذایی گفته میشود که در تهیه و تولید آنها مواردی که ا زنظر دین اسلام حرام هستند به کار نرفته باشد با توجه به رعایت موازین شرعی در تامین مواد اولیه صنایع غذایی ایران گسترش تجارت غذای حلال می تواند ظرفیت خالی کارخانجات صنایع تبدیلی فراورده های کشاورزی را پرکند و بهره وری را افزایش دهد با توجه به بازار دوهزار میلیارددلاری غذای حلال در جهان که حدود ۱۲ درصد از تجارت جهانی محصولات غذایی کشاورزی را به خود اختصاص داده است و درحالیکه کشور مالزی با ۵۵ درصدمسلمان کشور تایلند با ۱۰ درصد مسلمان حتی چین و کشورهای اروپایی که جمعیت مسلمان اندکی دارند برای تولید و تجارت غذای حلال برنامه ریزی کرده اند می توان گفت که حضور ایران باید بسیار پررنگ تر از این باشد و سهم کشور ما دراین بین رضایت بخش نیست از انجایی که مواد اولیه مصرفی در کارخانجات صنایع تبدیلی ایران عمدتا از داخل کشور تامین می شود و در کشو رنیز به دلیل مباحث شرعی به حلال بودن فراورده به ویژه در بحث فراورده های گوشتی و نوشیدنی ها توجه بسیار می شود لذا تولید کننده ما باتلاش جزئی می توانند تولیدات خود را با استانداردهای غذای حلال تطبیق دهند که در ان صورت سهم بازار جهانی محصولات ایرانی در ارائه محصولات با نشان حلال افزایش خواهد یافت.