سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محسن زندی – کارشناس ارشد دانشجو
مرضیه موسوی نسب –
فروغ عسگری –
رزیتا مجتهدزاده –

چکیده:

برخی میکروارگانیسم ها توانایی تولید وذخیره روغن به میزان ۲۰ تا ۷۰ درصد وزن سلولی خود را دارند دراین تحقیق به منظور تولید روغن تک یاخته میکروبی از شیره خرما از نوعی میکروموکور با نام مورتیلا ویناسا استفاده گردید شیره خرما منبع غنی از کربوهیدرات ومنبع محدود نیتروژن می باشد دراین تحقیق به منظور بررسی عملکرد شیره خرما در تولید روغن تک یاخته میکروبی سه نوع سوبسترا دکستروز – دکستروز و شیره خرما شیره خرما مورد ارزیابی قرارگرفت پس از تولید و استخراج روغن تک یاخته میکروبی ازمایشاتی نظیر اندازه گیری PH بعد ا زخروج از شیکر اندازه گیری زیست توده تولیدی پس از جداسازی و خشک شدن تعیین میزان تولید روغن درروی نمونه ها انجام گرفت نتایج نشان داد که راندمان کلی تولید روغن تک یاخته میکروبی نسبت به میزان سوبسترای خالص مصرف شده هیچ تفاوت معناداری در نمونه ها نداشت.