سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

طیبه شاهی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی- شیمی دانشگاه کشاورزی و منابع
حبیب ا… میرزایی – دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

انار یکی از میو ههای بومی آسیای جنوب غربی و از جمله ایران است. در حال حاضر مناطق کشت این میوه محدود می باشد. با توجه به اینکه دوره ی رسیدن و مصرف میو ه های تازه از جمله انار نسبتاً کوتاه است بنابراین تولید فرآورد ههای قابل نگهداری اهمیت ویژه ایدارد. از دانه انار می توان آبمیوه، رب، معجون، شربت، دانه در شربت، مربا، مارمالاد، ژله، پکتین، نوشابه، بستنی انار، انواع سس و چاشنیها، پودر، ترشیجات، روغن، اسانس، انار دانه، خوراک دام، لواشک و سرکه تهیه نمود. از دانه انار، روغن با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، ضدالتهاب و ضدمیکروبی به دست می آید. همچنین از پوست میوه انار، مربا، ترشیجات، رنگ گیاهی، مواد آرایشی،خوراک دام تولید می شود. در این مقاله اهمیت و تکنولوژی تولید برخی از محصولات ذکر شده مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که می توان از میوه های باکیفیت تجاری پائین، سایز کو چک و انواع غیر تجاری که با وجود کیفیت خوب آب ودانه ها در بازارهای میوه خرید و فروش نمی شوند در تهیه محصولات جدید استفاده کرد. از طرف دیگر با افزایش فرآورده های انار می توان بازار مصرف آن را افزایش داده و حتی در کشورهای خارجی نیز بازار مناسبی برای آن تامین کرد