سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای علوم کشاورزی و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

محمد تکتاز – مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس
سیدکاظم بردبار –
وحید محصلی –

چکیده:

باریجه با نام علمیFerula gummosa و ازخانواده Umbelliferae گیاهیچندساله یک پایه با ریشه غده ای و حجیم که پوست ریشه قهوه ای رنگ و ضخامت آن ۱ تا ۳ میلیمتر است قطرغده ۶تا۱۷سانتیمتر می باشدباریجه عموما دراستان های مازندران تهران زنجان اصفهان سمنان خراسان فارس گسترش دارد میزان تولید باریجه از هربوته بین ۱۵تا۵۰ گرم متغیر است و چنانچه دسال اول بهره برداری حدود ۱۰۰۰ بوته درهکتار برداشت شوند بطور متوسط ۱۵تا۵۰ کیلوگرم باریجه درهرهکتار بدست می آید و با فروش هرکیلو باریجه ۱۵۰۰۰۰ ریال درآمدی بین ۲۲۵۰۰۰۰تا ۷۵۰۰۰۰۰ ریال عاید می گردد بطور متوسط حدود ۴۸۷۵۰۰۰ ریال درآمد حال می شود آنغوزه با نام علمی Ferula assa – foetida ازخانواده Umbelliferae گیاهی است تک پایه با ریشه راست وگوشتی برگها از محل یقه ظاهر شده و همراه با دمبرگ بلند و کشیده روی زمین گسترده می شوند نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی شیرابه آنغوزه نشان میدهد که رزین آن ۶۲درصد صمغ حدود ۲۵درصد اسانس ۳تا۷درصد فرولیک ازاد ۱/۲۸ درصد و مقدار کمی آب و وانیلین همراه دارد