سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

عزت الله مافی – دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی وطن پرست – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
هیراد رضائیان – معاونتخدمات شهری شهرداری مشهد
علیرضا صفاری – سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

چکیده:

با اجرای شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها و آزاد سازی نرخ نان میزان ضایعات نان از ۳۰% به ۱۵%-۱۰% کاهش یافته است به علت آلوده بودن ضایعات نان به سم آفلاتوکسین مصرف آن در دامداریها سلامت و بهداشت دام را به خطر می اندازد و باعث آلودگی فراورده های دامی و نهایتا سرطان زایی درانسانها می گردد حتی نانهای خشکی که کپک نزده اند به مرور زمان مشکلاتی را برای دام ایجاد می کنند این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ضایعات نان در تولید ورمی کمپوست با هدف حذف انبارهای ضایعات نان درسطح شهر مشهد و جلوگیری از ورود ضایعات نان به دامداریها و ارزیابی آن به عنوان مکمل غذایی در پرورش کرم ها صورت گرفت بدین منظور ازمایشی درقالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار کمپوست پسماند شهری برگ خرد شده چیپس چوب ونان خشک و سه تکرار در سالن تولید ورمی کمپوست کارخانه کود آلی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد انجام گرفت نوع کرم زباله خوار مورد استفاده Eisenia foetida بوده و تیمارها به مدت ۶۰ روز تحت بررسی قرارگرفتند.