سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

زهره طالب حقیقی – دانشگاه صنعتی اصفهان
سیدمجید مرتضوی –

چکیده:

امروزه هدف بشر ازتولید کالاهای با قابلیت جذب ونگهداری آب بالا بدلیل کاربرد تقاضای زیادآنها می باشد موادجاذب سلولزی بطورگسترده ای درسرتاسرجهان به واسطه زیست سازگاربودن و امتیازات پذیرفته شده اند از معایب الیاف سلولزی عدم نگهداری آب بعد از جاذب آب میب اشد دراینتحقیق هدف بررسی خاصیت نگهداری آب الیاف لینتر پنبه بعد ازمتورم شدن الیاف به کمک عملیات تکمیلی پخت و مرسرایزینگ است پارامترهای مختلف از نظر درصد سود نسبت مایع به کالا و زمان درعملیات پخت بررسی گردید نوع روش دما و زمان و غلظت سود درعملیات مرسرایزینگ ارزیابی شد علاوه برظرفیت نگهداری آب طیف FTIR نمونه ها میزان سفیدی اندازه گیری شد شرایط بهینه پخت دمای ۱۲۰درجه سانتیگراد ۲ ساعت زمان ۵۵ سسود و نسبت مایع به کالا ۱:۱۰ بود درمرسرایزینگ به روش اولتراسونیک غلظت ۱۸۰ گرم برلیتر سود دمای ۲۰ درجه سانتیگرادو ۱دقیقه زمان به عنوان بهترین شرایط درنظر گرفته شد