سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی هنر، فرهنگ، تاریخ و تولید فرش دستباف ایران و جهان

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مهدی فرقانی فرگ – دانشگاه شهید باهنر کرمان،کارشناس فرش
مجید نصیری برومند – دانشگاه شهید باهنر کرمان_عضو هیات علمی گروه فرش

چکیده:

در این تحقیق به روش همزمان اثر زمان اضافه کردن دندانه زاج سفید در رنگرزی کالای پشمی با روناس و اسپرک مورد بررسی قرار گرفته است.در مرحله اول با توجه به تاثیر مقدار دندانه و رنگزا بر فام رنگی،مقدار بهینه آنها انتخاب شده است.در مرحله دوم تاثیر زمان اضافه کردن دندانه در ۴ حالت متفاوت را بر عمق رنگی و ثبات شستشویی بررسی کرده ایم.آزمایشات بر اساس تغییر و بررسی کمیتها و کیفیتهای قابل اندازه گیری از فبیل مقدار رنگزا،مقدار دندانه،زمان افزودن دندانه،تفییر شید و ثبات شستشویی طراحی شده است.مقایسه نتایج به صورت بصری انجام گرفته است.