سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مرجان فروغی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی
جواد کرامت – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان
مهناز هاشمی روان – استادیار دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

چکیده:

گوشت و فراورده های گوشتی یکی از مهمترین گروه های غذایی جهت تامین پروتئین موردنیاز بدن می باشد سوسیس و کالباس از معروفترین فراورده های گوشتی است که مورد علاقه میلیون ها مصرف کننده در سراسر جهان می باشد سوسیس و کالباس عبارت از مخلوطی پایدار حاصل از گوشت دامهای کشتاری برابر شرع اسلام چربی و آب که همراه با مواد دیگر در داخل پوشش های طبیعی و یا مصنوعی در شرایط مناسب پرشده و پس از طی فرایند حرارتی مناسب و سایر فرایندهای لازم برای مصرف خوراک انسان اماده می گردد سوسیس یکی از قدیمی ترین اشکال فراورده های غذایی می باشد که ابتدا توسط سومریان درحدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد ابداع گردید گزارش شده است که سوسیس توسط بابلی ها و چینی ها حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مصرف می شده است تولید سوسیس به شکل امروزی خود حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و اولین بار و در مقیاس تجاری در سال ۱۹۰۵ جرج لینر اولین نوع آن با نام سوسیس لینر را به بازار عرضه کرد در سالهای اخیر نیز در کشورها تولید انواع سوسیس و کالباس رشد بهینه ای داشته است و مصرف این محصولات با تغییر شیوه زندگی و عادات غذایی مردم افزایش قابل توجهی داشته است سوسیس و کالباس و سایر محصولات فراوری شده گوشتی محصولات فاقد فیبر می باشند و با توجه به اهمیت وجود فیبر در رژیم غذایی انسان جای خالی فیبر و گنجاندن این ماده مفید در فرمولاسیون این محصولات به خوبی نمایان می باشد.