سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محمدحسن کمانی – دانشگاه آزادسبزوار
بیژن عسکری –
وحید کوشکی –

چکیده:

امروزه با گسترش علوم و بویژه فناوریهای غذایی نقش بیوفیلم ها و تاثیر آنها برمواد غذایی بیش ازپیش مطرح شده است بیوفیلم ها درپزشکی صنایع غذایی سیستم های تصفیه آب و صنعت نفت مشکل ساز هستند هدف ازاین بررسی معرفی بیوفیلم ها شناسایی اثرات نامطلوب آنها و راهکارهای برطرف نمودن این عوامل درصنایع غذایی بود بیوفیلم ها از سلولهای باکتریایی بوجود می آیند که باتشکیل درمسیرهای فراوری شیر سبب کاهش کیفیت آن می شود دراثرکاهش سرعت سیالات غذایی و ایجاد جریان آرام درلوله ها و اتصالات احتمال ته نشینی مواد افزایش می یابد مواد شوینده و پاک کننده برای تمیزک ردن سطوحی که دارای بیوفیلم می باشد به کارمیروند دراین میان ترکیبات شیمیایی درماده شوینده یا پاک کننده برای تخریب ماده زمینه ای بیوفیلم استفاده می شوندموثر بودن مراحل شستشو کنترل سختی و کیفیت آب مورد استافده دربهداشتی نمودن سیستم زما ن مطلوب درمعرض قرارگرفتن مواد شوینده با سطوح کنترل ph و افزودن یک عامل کاهنده سختی آب عدم استفاده درمسیرها و کنترل واشرها بطور مداوم اطمینان از شیب صیحح خروج فاضلاب و همچنین شناسایی دقیق نقاط بحرانی درمخازن و اتصالات از مهمترین عوامل کاهش بیوفیلم ها درفراوری مواد غذایی می باشد.