سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

رضا یگانه – استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام
طاهره صید خانی – دانش آموخته کارشناسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام
نسترن جمشیدی – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام

چکیده:

در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی بامیه تازه (Hibiscus Hsculentus L) در مزرعه دانشگاه ایلام برای دو گانه هلندی و ورامینی ارائه شده است. خواص اندازه گیری شده شامل رطوبت، ابعاد، شکل ظاهری، جرم، رنگ، نیروی شکست و سایر خواص مکانیکی کی باشند. در این تحقیق با استفاده از کولیس دیجیتال ابعاد بامیه اندازه گیری شد و مشخص شد که طول نوع هلندی به میزان ۲۶ میلیمتر بعد از هشت روز از باز شدن گل تا چیدن میوه، بیشتر از نوع ورامینی است ، همچنین طول و قطر دانه های بامیه روی بوته اندازه گیری شد و نتایج نشان داده اند که هر دونمونه تا روز نهم افزایش چشمگیری داشنه اند اما بعد از آن این تغیییرات قابل توجه نبود. با توجه به طول عمر میوه های بامیه و اندازه گیری رنگ آنها با استفاده از دستگاه Color Analyzer مدل Lutron RGB-1002 ساخت کشور تایوان ، مشخص شد که بامیه های نوع هلندی در روز هفتم سبز تر از نوع ورامینی می باشد. نقطه شکست و چغرمگی بامیه ها با استفاده از دستگاه آزمون مواد Zwick با Loadcell 500N در سرعت ۵mm/min مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج نشان داد که نقطه شکست بامیه نوع هلندی در روز هفتم بیشتر از نوع ورامینی می باشد. حاصل مقایسه خواص مکانیکی و رنگ، افزایش و کاهش همزمان آنها، برای هر نمونه ورامینی هلندی می باشد. توجه به این مسائل در طراحی تجهیزات برداشت، انبارداری و دیگر عملیات پس از برداشت تا مرحله مصرف، طی روزهای مختلف از باز شدن گل تا چیدن میوه بامیه حائز اهمیت می باشد.