سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زیستی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مهوش پویان – اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان چهارمحال و بختیاری
الهام سرمست –

چکیده:

ماست ازپرمصرف ترین محصولات تخمیری شیردرجهان است باتوجه به اینکهدرگذشته به ماندگاری بالاتر آن نسبت به شیرتوجه می شده است ولی امروزه به علت ارزش غذایی قابل توجهی که ازنظر کلسیم و پروتئین و همچنین خواص درمانی که بخاطر تخمیری بودن دارد مصرف میشود بطوریکه از دوران قدیم برای درمان بعضی بیماریها و مسمومیت ها تجویز شده است دراین تحقیق با توجه به اهمیت شیروفراورده های لبنی بالاخص ماست درسبدغذایی و تاثیر آن برسلامت جامعه و همچنین اهمیت پاتوژنهای استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت اشریشیاکلی کلی فرم و کپک و مخمر درامنیت غذایی فراورده های لبنی وضعیت میکروبی ماست سنتی و صنعتی پاستوریزه درمنطقه شهرکرد بررسی شد دراین تحقیق درطول ۶ ماه نمونه برداری تعداد ۷۰نمونه ماست سنتی و صنعتی ازمنطاق مختلف شهرشهرکرد و حومه جمع آوری و ازنظر وضعیت میکروبی مورد بررسی قرارگرفت .