سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

خدیجه رحیمی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

مایکوتوکسین ها دسته ای از متابولیت های قارچی هستند که درروی گستره وسیعی از مواد غذایی نظیر غلات، دانه های روغنی، میوه ها، طی برداشت و انبارداری توسط قارچ فرصت طلب در شرایط حرارتی و رطوبتی مناسب تولید می شوند در تولید افلاتوکسین توسط سوش های مختلف بحث درجه حرارت و رطوبت نسبی محیط مهم است بطوریکه در درجه حرارت ۷ و کمتر از آن و ۴۰ درجه سانتی گراد و بالاتر از آن این قارچه ها قادر به تولید توکسین نیستند مناسب ترین شرایط تولید افلاتوکسین ها ۲ تا ۳ هفته با دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۸۸ تا ۹۵ درصد می با شند افلاتوکسین های اصلی شامل G1 G2 B2B1 می باشند و دو نوع محصولات متابولیکی به نامهای M2,M1 وجود دارند که می توانند خوراکهای دام و انسان را الوده سازند. افلاتوکسین ها اکثرا توسط اسپرژیلوس فلاووس و اسپرژیلوس پارازیتیکوس و اسپرژیلوس نومیوس تولید می شوند و به دلیل اثرات سرطان کبد فعالیت سرکوب ایمنی و کاهش رشد بطور بالقوه برای سلامتی انسان مخاطره انگیز می باشند. بیشینه رواداری مجموع انواع افلاتوکسین ها در برنج ۳۰ng/g است TLC,LC از رایج ترین روشهای ازمایشگاهی برای تشخیص افلاتوکسین درمواد غذایی است.