سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی مکانیزاسیون و فناوری های نوین در کشاورزی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

رسول مولودپوری – دانشجوی کارشناسی ارشد
رحمان فرخی تیمورلو – استادیار دانشگاه ارومیه

چکیده:

ذرت به عنوان یک غله با ارزش غذایی بالا بصورت خشک مصرف میشود خشک کردن ذرت باعث نگهداری طولانی مدت آن درنتیجه استفاده طولانی تر از آن درتغذیه خوراک دام و طیور می شود دراین تحقیق به بررسی خشک شدن لایه نازک ذرت به منظور محاسبه انرژی مورد نیاز پرداخته شده است آزمایشها با استفاده از یک خشک کن آزمایشگاهی که قابلیت کنتر لدما و سرعت هوای ورودی به محفظه را داشت صورت پذیرفت عملیات خشک کردن ذرت از میزان رطوبت اولیه ۴ ۴درصد تا رطوبت نهایی ۱۹ درصد برپایه خشک درچهارسطح سرعت هوا ۱و۲و۳و۴متر برثانیه و دو سطح دمای ۵۰و۶۰ درجه سانتیگراد انجام شد افزایش دمای هوا منجر به کاهش انرژی مصرفی شده ولی افزایش سرعت هوا تاثیر عکس داشته است کمترین مصرف انرژی مربوط به دمای ۶۰درجه سانتیگراد و سرعت ۱متربرثانیه بود و بیشترین مصرف انرژی مربوط به دمای ۵۰درجه سانتیگراد و سرعت ۴متر برثانیه بود.