سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

فاطمه همدانی – کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

امروزه یکی از زمینه های مهم تحقیقاتی کنترل وضعیت سلامتی انسان است انتی اکسیدانهای طبیعی موجوددر رژیم غذایی مقاومت نسبت به صدمات اکسیدانی را افزایش میدهد و تاثی رقابل توجهی بر سلامتی انسان دارد انتی اکسیدانهای غذایی مانند اسکورباتها توکوفرولها کاروتنوئیدها به خوبی شناخته شده اند و نقش آنها در سلامتی واضح و روشن است فنولهای گیاهی به علت پیچیدگی ماهیت شیمایی و حضور گسترده در مواد گیاهی هنوز به طور کامل مورد مطالعه قرارنگرفته است منابع گسترده مورد مطالعه از انتی اکسیدان طبیعی در میوه ها و سبزیجات، دانه ها، غلات ، حبوبات ، انواع توت، شراب، چای، پیازو روغن زیتون گیاهان معطر و سبوس یافت می شوند همچنین تلاش برای شناسایی و ارزیابی انتی اکسیدانها در محصولات فرعی کشاورزی، چای گیاهی، روغنهای دانه سرد فشرده محصولات هیدرولیز شده برگهای خوراکی و سایر مواد خام غنی از انتی اکسیدانهای فنولی که دارای اهمیت و پتانسیل کاربردی برای ارتقا سلامت و پیشگیری در برابر صدمات ناشی از رادیکال ها هستند ادامه دارد در این مقاله در نظر است به بررسی انتی اکسیدانهای فنولی و روشهای استخراجی آن بپردازیم.