سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مریم حسام پور – دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، باشگاه پژوهشگران جوان، گروه منابع
سجاد آستانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، باشگاه پژوهشگران جوان، گروه منابع

چکیده:

در این مقاله پتانسیل پرورش،تکثیر، فرآوری و بازاریابی اختاپوس (Octopus vulgaris) مورد ارزیابی قرار گرفته است آداپتاسیون آسان با شرایط اسارت، ضریب رشد بالا،نسبت تو لید مثل زیاد و قیمت بالای آن در بازار از مهمترین ویژگی های این گونه می باشند . علاوه بر این مهمترین خصوصیات کیفی آب برای اختاپوس دما شوری، pH اکسیژن،آمونیاک (۳NH) ، نیتریت NO2 و نیترات NO3 می باشد . بررسی ها نشان داد اختاپوس به عنوان یک گونه جدید پرورشی می تواند مورد توجه قرار گیرد. بهبود مدیریت، ارتقاء تکنولوژی تغذیه و آگاهی بیشتر نسبت به انتخاب مکان پرورش با توجه به تأثیرات متقابل آن با محیط آبی، می توان انتظار داشت که این امر نقش بسزایی در آبزی پروری و رونق اجتماعی و اقتصادی مناطق ساحلی ایران داشته باشد اجرای طرح های تولید اختاپوس در قفس علاوه بر تأثیرات اقتصادی، تحولی نیز در ایجاد اشتغال بوجود می آورد . میزان تولید بالا نسبت به سایر روش های پرورشی، مقرون به صرفه بودن و پایین بودن هزینه های ثابت نسبت به سایر روش های متداول در پرورش آبزیان و کاهش فشار بر ذخایر طبیعی آبزیان از جمله مزایای پرورش اختاپوس در قفس است. خیار دریایی هم یکی از بی مهرگان دریایی بوده که دارای بدنی درازو لولهای شکل میباشد. ارزش بالای اقتصادی این جانور و استفاده های خوراکی،دارویی،آرایشی و بهداشتی باعث شده است مطالعات گوناگونی روی آن انجام شود.وجود پتانسیل بالای تکثیر و پرورش این جانور ارزشمند در مرزهای گسترده آبی مناطق جنوبی کشور و بازار بزرگ مصرف کشورهای جنوب شرق آسیا به علاوه حفظ گونه های وحشی در خلیج فارس و دریای عمان اهمیت مطلب را دو چندان می کند.در این مطالعه مراحل تکثیر و پرورش خیار دریایی و روش های پرورش این جانور بررسی شده است.