سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

حمیدرضا صفایی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه شیمی کاربردی، شیراز، ایران
محمدصادق درویش تفویضی – دانشگاه شیراز، گروه شیمی ، شیراز، ایران
محمدمهدی درودمند – دانشگاه شیراز، گروه شیمی ، شیراز، ایران
مریم صفائی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه مهندسی صنایع پلیمر، شیراز، ایرا

چکیده:

استفاده از میدان های الکتریکی پالسی قوی (PEF) به عنوان یک فرآیند غیر حرارتی در فرآوری و نگهداری مواد غذائی در طی دو دهه اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. این فرایند مانند سایر فرایندهای غیر حرارتی سبب حفظ ویژگی های کیفی ، تغذیه ای، کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری در فرآیندهای تولید مواد غذایی میگردد. ما در اجرای این پروژه ابتدا دستگاه فانکشن ژنراتوری با توان تولید امواج الکتریکی مربعی ( پالسی ) با قدرت بالارا طراحی و ساخته شد. سپس درشرایط مختلف- زمانی – فاصله الکترودها – جنس الکترودها و شکل محفظه آزمایشات انجام گردید. در همه این تکرارها آب هندوانه پس از اعمال پالس، به محیط کشت عمومی مخلوط NaClyeastextract, peptone waterبه نسبت ۱۰:۳ .۱۰که به مدت ۲۰ دقیقه در اتوکلاو در دمای ۱۲۱ دقیقه و فشار ۱۵ پوند بر اینچ مربع برای استریل شدن قرار گرفته بود اضافه شد، و بمدت ۲۴ ساعت در دمای °۳۷Cانکوباتور شیکردار نگهداری شد و میزان رشد باکتریها توسط اسپکتروفتومتر نسبت به لوله استریل و شاهد مشخص گردید. در نهایت نتایج رشد میکربی حکایت از کارآمدی این تکنیک دارد.