سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

عزیز همایونی راد – استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شراره نوروزی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

مهمترین و ازجمله پرهزینه ترین مراحل درصنعت قندسازی فرایند تصفیه شربت خام و جداسازی ترکیبات غیرقندی از ساکارز می باشد متاسفانه فرایندهای مرسوم و کلاسیک آهک زنی کربناتاسیون و سولفیتاسیون علاوه بر مصرف انرژی بالا باعث آلودگی محیط زیست نیز می گردد بنابراین مطالعه تکنیکهای جدید از جمله فناوری های غشایی به منظور جایگزینی کامل یا جزئی روش کلاسیک برای افزایش کارایی تصفیه و کاهش هزینه ها و مصرف انرژی ضروری می باشد دراین تحقیق به بیان مزایای روشهای غشایی جایگزین برای مرحله آهک زنی درکارخانجات چغندرقند و نیشکر پرداخته شده است نتایج بدست آمده نشان میدهد که استفاده از فرایندهای غشایی برای تصفیه شربت خام منجربه بالا رفتن کیفیت شکر حاصل از تصفیه غشایی و کاهش مصرف انرژی می گردد.