سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مریم توکلی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
علی محمدی ثانی – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

درسالهای اخیر مفهوم غذاهای عملگر به عنوان غذاهایی که علاوه بر داشتن اثرات تغذیه ای فواید مثبتی بر سلامتی انسان ها دارند به سمت غذاهایی که می توانند تاثیر مطلوبی برترکیب جمعیت میکروبی روده داشته باشند تغییر جهت داده و عمدتا برروی غذاهای پروبیوتیک متمرکز شده است. دریک تعریف کلی پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستندکه با فعالیت زیستی در روده و حفظ توازن فلور میکوربی سودمندو مضر اثرات سلامتی بخش بر میزبان دارند این میکروارگانیسم ها به منظورفعالیت و بقای بیشتر نیاز به یک سری ترکیبات دارند که پری بیوتیک ها – ترکیبات هضم ناپذیر یا هضم پذیر اندک در برابر انزیم های گوارشی – این نقش را ایفا م ی کنند و علاوه بر اثرات درمانی مفید به طور انتخابی رشد و فعالیت میکروارگانیسم های پروبیوتیک را تحریک می کنند ترکیب توام میکروارگانیسم های پروبیوتیک و ترکیبات پری بیوتیک سین بیوتیک نامیده می شود به کارگیری همزان دو عامل یاد شده با هدف ایجاد هم افزایی در اثرات سلامت بخش آنها صورت میگیرد. لذا بر آن شدیم تا دراین تحقیق تولید ماست چکیده سین بیوتیک به عنوان یک ترکیب غذایی فراسودمند را مورد بررسی قراردهیم. بررسی امکان تولید ماست چکیده سین بیوتیک به عنوان یک محصول جدید ارزیابی ویژگیهای رئولوژیکی ارگانولپتیکی ماندگاری عوامل پروبیوتیک وارایه فرمولاسیون آن از جمله اهداف این پژوهش می باشد.