سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مژگان حسامی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان- گروه علوم و صنایع غذایی
محمد جلینی – کارشناس علوم و صنایع غذایی

چکیده:

امروزه توجه افراد جامعه بیشتر به سلامتی محصولات غذایی و رفع نیازهای بدن از راه مصرف موادغذایی مناسب و سالم می باشد و از نظر متخصصان علومتغذیه، یکی از بهترین راه های دریافت موادمغذی ضروری با کمترین عوارض جانبی و به صورت گسترده در سطح جامعه، غنیسازی موادغذایی است که به عنوان ارزانترین و موثرترین روش پیشگیری کمبود موادمغذی می باشد. غنیسازی، افزودن یک مادهی مغذی به یک مادهی غذایی است که می تواند به طور طبیعی در آن وجود داشته و یا فاقد آن باشد و باعث بهبود کیفیت کلی تغذیهای آن ماده شود. هدف اصلی غنیسازی محصولات با بذرکتان استفاده از خواص تغذیهای و درمانی آن است. کتان دارای ترکیباتمغذی فراوانی است که مهمترین آن ها اسیدهای چرب ضروریω۳ فیبر و لیگنان می باشد. با توجه به اینکه بدن قادر به ساخت اسیدهای چرب ضروری نیست میتوان با افزودن این ماده به محصولات غذایی از فوایدω۳آن استفاده کرد. فیبر نیز برای سلامتی مفید است زیرا، باعث جلوگیری از بیماری های قلبی شده، عمل گوارش و دفع موادغذایی را در بدن تسهیل کرده و برای کنترل وزن نیز موثر است. همچنین کتان منبع غنی از لیگنان گیاهی می باشد که در بدن توسط باکتری های روده به لیگنان پستانداران تبدیل شده و می تواند باعث تقویت سیستمایمنی، حفظ قلب و جلوگیری از بروز سرطان شود؛ از طرفی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی نیز می باشد