سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مارال صیدی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه شیراز
مهرداد نیاکوثری – استادیار دانشگاه شیراز

چکیده:

روشهای سنتی استخراج دارای مشکلات متعددی از جمله زمان طولانی فرایند انتخاب پذیری کم بازده پایین استخراج کاربرد مقادیر زیادی از حلالهای سمی است در حال حاضر تکنیک استخراج با آب زیربحرانی از جمله تکنیکهای قادر به غلبه براین مشکلات می باشد که از آب داغ تحت فشار استفاده می شود دمای آب بالاتر از نقطه جوش و پایین تر از نقطه بحرانی ۳۷۴-۱۰۰ است و افزایش فشارتا نقطه ای است که حالت مایع آن حفظ شود bar 60 -10 و عام لکنترل کنده استخراج مواد براساس قطبیت تغییر ثابت دی الکتریک آب با تغییر دماست از جمله مزایای این تکنیک انتخاب پذیری و بازده بالاتر زمان کمتر فرایند عدم استفاده از حلالهای آلی سمی و استفاده از حلالهای ایمن GRAS و ارزان ودردسترس و خلوط بالاتر محصول است.