سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش گردشگری و توسعه پایدار

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

محمد رحمانی – دکتری برنامه ریزی شهری – هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان
خاطره سادات حسینی نژاد – دانشگاه علوم و تحقیقات واحد همدان – گروه جغرافیا

چکیده:

استاندارد ها زبان فنی هستند که تمام حرفه های جهانی برای تولید کالاها و خدمات و سیستم ها از آن بهره می گیرند. استاندارد های خدمات گردشگری در سه حوزه ی مجزا استاندارد های فنی- فیزیکی، استانداردهای کیفی آموزشی، استانداردهای محیطی مطرح است،در سایه ی استاندارد سازی خدمات گردشگری دستیابی به رضایت مهمان، رفاه میزبان حفظ محیط زیست و توریسم پایدار ممکن خواهد شد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش استاندارد سازی خدمات گردشگری به ویژه اقامتگاه ها با نگاه ویژه به هتل های همداندر سال ۱۳۸۹ می باشد. در این تحقیق استاندارد های کیفیت خدمات گردشگری در هتل های همدان با استفاده از پرسشنامه ۱۸ سوالی و مصاحبه حضوری مورد ارزیابی و سپس با استفاده از نرم افزارExcel تحلیل گردید. نتایج این مطالعه نشان می دهد، از خدمات عمومی در هتل ها ۴۳ % از مسافران رضایت مندی در حد متوسط داشته اند و اکثر مسافران خواستار این خدمات بخصوص در بخش تفریحی آن بوده اند. رضایت مسافران از خدمات رستوران در هتل ها نسبت به طراحی داخلی رستوران ها در سطح پایین تری است، اما در زمینه کیفیت غذای رستوران اکثریت مسافران رضایت خوبی داشته اند و رضایت مسافران از خدمات پذیرش مهمان ۷۲ % می باشد. فرهنگ استفاده از خدمات گردشگری برای لذت بیشتر بردن از سفر در بین مردم.وجود ندارد.ضعف شدید اقتصادی مردم باعث می شودکه آن ها را با هر شیوه خدمات عرضه شده با قیمت پایین راضی شوند. وضعیت هتل های همدان و رضایت مندی مسافران در هتل های ۳ و ۲ ستاره بالاتر است نسبت به ۴ ستاره زیرا نسبت خدمات ارائه شده و هزینه پرداختی تناسب بیشتری دارد. بالا بردن مهارت های مدیریتی و برخورد با مسافر و آموزش های تخصصی به کارکنان در این هتل ها احساس می شود.