سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

بیتا مهحمدعلمی – دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی
یحیی مقصودلو – دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده:

شلتوک یکی از غلات عمده است و قبل از انبارداری و درابتدا فرایند تبدیل نیاز به خشک کردن دارد بخش مهمی از ضایعات برنج بروز ترکهای اولیه درمرحله خشک کردن روی میدهد امروزه یکی از مشکلات اساسی درصنایع وابسته به کشاورزی ایران افزایش ضایعات محصول درمرحله خشک کردن بهدلیل طولانی بودن زمان این مرحله و استفاده از دماهای بالا برای خشک کردن محصول می باشد افزیاش مصرف سرانه برنج درایران ضرورت بهینه سازی سیستم های فراوری و تولید برنج را به منظور کهاش ضایعات و افزایش تولید نشان میدهد استفاده از روش های سنتی و قدیمی باعث ضایعات و افت کیفیت و فساد زودهنگام محصول برنج می شود درحالیکه می توان با استفاده از روشهای مدرن خشک کردن مانند خشک کن های بسترسیال خشک کنهای خورشیدی خشک کن مادون قرمز و خشک کن های چند مرحله ای علاوهب رسرعت بخشیدن به عملیات خشک کردن تلفات ناشی از روشهای نامناسب خشک کردن را به مقدار قابل توجهی کاهش داد از این رو بررسی عملکرد این نوع خشک کن ها درباره پارامترهای درصد شکستگی خرد شدن می تواند رها کارهایی را برای کاهش ضایعات تبدیل دراختیار ما قراردهد.