سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

حلیه حسینی – دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه زابل
سعید ملایی – دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه ولی عصر (عج)
حسین علایی – استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر
ناصر پنجه که – بررسی اثر ضد قارچی گیاه آلوئه ورا علیه برخی بیمارگر های قارچی گیاهان

چکیده:

بیماری‌های ناشی از بیمارگر های قارچی در کشاورزی همه ساله خسارات سنگینی در محصولات اقتصادی به بار می‌آورند. این خسارات به ویژه در محصولاتی مثل گندم، برنج و نیز درختان میوه و سبزیجات بیشتر اهمیت دارد و بایستی به نحوی مدیریت شوند که دارای کمترین اثرات سوء برای محیط زیست و ایمنی انسان‌ها باشند. در کشاورزی پایدار تأکید زیادی بر استفاده از مواد طبیعی برای کنترل بیماری‌ها شده است. به طوری که تحقیقات وسیعی برای یافتن مواد کم خطر کنترلی صورت گرفته و در این راستا بر کنترل این بیماری‌ها با استفاده از مواد طبیعی برخی از گیاهان که خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی دارند و عصاره های آن‌ها تأکید می‌شود. در این مقاله اثر ضد قارچی ساقه گیاه Aloe vera و بخش آبکی آن روی پاتوژن‌های گیاهی Aspergillus spp، Pythium aphanidermatum، Gaeumanomyces graminis و Fusarium solani که خسارت اقتصادی زیادی همه ساله بر محصولات کشاورزی وارد می‌کنند، بررسی شده است. عصاره گیری به دو صورت دستی و مکانیکی انجام شد، نتیجه‌ی تحقیق حاکی از آن است که عصاره‌های تهیه شده از ساقه Aloe vera خصوصیت ضد قارچی علیه Pythium aphanidermatum، Gaeumanomyces graminis و Fusarium solani دارد و عصاره های حاصل از دو روش عصاره گیری، روی Aspergillus spp. بی تأثیر است.