سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

علی محمدی ثانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایر
مسعود نجف نجفی – گروه صنایع غذایی، مرکز آموزش عالی جهاد کشاورزی خراسان رضوی
نسرین فیاض –

چکیده:

خارمشک با نام علمی Echinophora platyloba یکی از گیاهان علفی یکساله از خانواده چتریان است. ۹ گونه از این گیاه در کشورهای مختلف شناسایی شده است که فقط ۴ گونه آن در ایران وجود دارد که در بعضی از نواحی استان خراسان رضوی مخصوصا ارتفاعات تربت حیدریه به شکلخودرو رشد می کند. خارمشک در قدیم به شکل سنتی در فراورده های غذایی از جمله ماست و دوغ به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گرفته و اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی از این گیاه گزارش شده است. بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر اسانس خارمشک به عنوان یک گیاه بومی بر باکتری باسیلوس سابتیلیس بود. تاثیر ضد میکروبی این اسانس توسط روش میکروپلیت و دیسک دیفوژیون بررسی گردید. نتایج نشان داد که MIC این گیاه بر روی ساکارومایسس سروزیه ۰۵/۰ میلی گرم بر میلی لیتر است و حتی در غلظت های بالاتر رشد میکروارگانیسم را به صفرمی رساند