سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

میثم کوپایی ملک – کارشناس ارشد تغذیه دام و طیور و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد
محمدعلی جعفری – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
رضا رضایی کوچکسرایی – کارشناس ارشد تغذیه دام و طیور و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد

چکیده:

این آزمایش به منظور تعیین اثرات برخی اسانس های گیاهی به همراه آنتی بیوتیک محرک رشد بر پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت ۴۹ روز روی ۳۷۵ جوجه گوشتی نژاد کاب انجام شد. تیمار ها شامل: T1(تیمار شاهد) T2(mg/kg200 اسانس اکالیپتوس) T3(mg/kg200 اسانس رزماری) T4(mg/kg200 اسانس نعناع) و T5(mg/kg500 باسیتراسین) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار ها اثر کاملاً معنی داری بر تیتر آنتی بادی ایمینوگلوبیولین های M وY در هفته اول و دوم بعد از چالش ایمنی داشتند (۰۵/۰ p<). به طوری که بالاترین تیتر مشترکاً در تیمار های اسانس های مختلف و آنتی بیوتیک مشاهده گردید. پاین ترین تیتر نیز در تیمار شاهد دیده شده است. به نظر می رسد اسانس ها مانند آنتی بیوتیک ها از طریق افزایش تیتر آنتی بادی ها موجب افزایش ایمنی بدن گردیده اند. نتایج این آزمایش نشان داده است که اسانس های گیاهی میتوانند موجب تقویت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی شوند