سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

فاطمه بهرامپور – دانشجوی کارشناسی زیست شناسی دانشگاه گلستان
مسعود گلعلی پور – استادیار و عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه گلستان
رئوف مازندرانی – کارشناس آزمایشگاه میکروب دانشگاه گلستان

چکیده:

شمار زیادی از گیاهان به منظور درمان برخی از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند.زیرا فعالیت ضد میکروبی از خود نشان دادهاند. پاپریکا واریته‌ای از Capsicum و از خانواده Solanaceae با نام علمی Capsicum annuum L. می‌باشد. این نوع فلفل در رنگهای بسیار زیبا و متنوع بصورت خوراکی باطعم شیرین و معطر است. انواع مختلف این فلفل در رنگهای طلائی، قرمز،سبز، نارنجی میباشد که هیچ یک از این فلفلها تند نبوده و سرشار از ویتامینهای B2 ،B1 و C می باشد و بواسطه دارا بودن رنگدانه‌های قرمز خاصیت آنتی اکسیدان دارد که جهت پیشگیری از ناراحتیهای قلبی و عروقی مصرف آن بسیار مفید است. این تحقیق به منظور تعیین اثر ضد باکتریایی عصاره آبی فلفل دلمهای علیه ۶ گونه باکتری (استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیس، شیگلا، یرسیینا، سالمونلا، اشرشیا کلای) به روش دیسک (بلانک) انجام شد. مقدار ۲۰ و ۲۵ گرم از میوه فلفل ابتدا پودر و سپس نمونه‌های پودر شده با ۱۰۰ میلی‌لیتر آب مقطر به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۰ درجه قرار داده شد. نتایج نشان داد از در کل باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیس، شیگلا، یرسیینا، سالمونلا، اشرشیا کلای غلظت ۲۵ گرم پودر میوه بیشترین اثر را علیه گونه شیگلا داشته است.