سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مژگان شورمیج – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
سودابه عین افشار – استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
راضیه نیازمند – استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد

چکیده:

یکی از مشکلات اساسی کشاورزان وتولید کنندگان زعفران زمان ماندگاری کم گلهای زعفران میباشد و همچنین شرایط نگهداری نامناسب گل زعفران پس ازچیدن و قبل از زمان خشک کردن از جمله عواملی است که باعث کاهش کیفیت زعفران استحصالی می شود استفاده از بسته های تحت اتمسفر تغییر یافته می تواند کیفیت گلهای زعفران را حفظ کرده و روند کاهش خصوصیات کیفی ان را کند نماید پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربسته بندی با اتمسفر تغییر یافته برخصوصیات کمی و کیفی گل زعفران انجام شد برای این منظور گلهای زعفران با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری پلی اتیلن ـ پلی آمید و پلی اتیلن با دانسیته پایین و سه ترکیب گازی متشکل از دی اکسید کربن اکسیژن نیتروژن درسه ترکیب ۲۵:۵:۷۰ و۴۵:۵:۵۰ و۶۵:۵:۳۰ بسته بندی شدند انواع بسته بندی شده و نمونه های شاهد بدون بسته بندی دردودمای ۰و۱۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵روز نگهداری شدند.