سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

کبری فرهودی – کارشناس صنایع غذایی
عزیز همایونی راد – استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز
لاله پیاهو – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه
یاسر خواجه بیشک – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

درطی چند دهه گذشته مصرف فراورده های تخمیری حاصل از شیربویژه ماست به میزان زیادی افزایش یافته است ماست مانند شیر منبع مهمی از کلسیم و فسفر می باشد که این دو عنصر برای ساخت و نگهداری استخوان ها ضروری هستندنشان داده شده که ماست به دلیل دارا بودن باکتری های اسید لاکتیک علاوه برداشتن نقش محافظ در بروز بسیاری از بیمارها برروی هر دو نوع سیستم ایمنی طبیعی و اکتسابی اثر گذار است از جمله مکانیسم های درگیر دراین فرایند افزایش تکثیر لنفوسیت ها تولید اسیدهای ارگانیک و مواد شبه آنتی بادی افزایش تولید سیتوکین های محافظ و کاهش تولید سیتوکین های مضر افزایش فعالیت فاگوسیتیک گرانولوسیت ها و سلولهای کشنده طبیعی و نیز کاهش شکل گیری تومور در اثر مهار عوامل سرطان زا می باشند با درنظر گرفتن این عوامل توصیه به مصرف ماست و سایر فراورده های تخمیری حاصل از شیر جهت ارتقا فعالیت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای مرتبط می گردد.