سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

امیرعلی نجم – گروه زراعت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
فرزاد پاکنژاد –
اسماعیل پناهی – دانشکده کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده:

سیب زمینی به علت دارا بودن ارزش غذایی قابل ملاحظه و عملکرد بالا درواحد سطح درشمار محصولات زراعی پرمصرف دنیا قرارگرفته است غده سیب زمینی محتوی مواد ارزشمند نظیر نشاسته پروتئین ویتامین و … می باشد علاوه براین مواد سیب زمینی ازطریق متابولیسم های ثانویه ترکیباتی نظیر گلیکوآلکالوئیدها تولید می نماید که میتوانند اثرات مثبت و منفی برارزش تغذیه ای غده داشته باشند بطورکلی مقادیر کم این ترکیبات معمولا منجر به بهبود طعم سیب زمینی میگردد ولی مقادیر بیش از حد آن می تواند موجب بدی طعم مسمومیت و حتی مرگ شود به دلیل آنکه گلیکوآلکالوئیدها ترکیباتی هستند که در مقاومت گیاهی نقش دارند و ازسوی دیگر برکیفیت غده اثرگذار می باشند بررسی عوال اثر گذار برسنتز و تجمع این مواد می تواند اهمیت ویژه ای داشته باشد این تحقیق به بررسی مروری تحقیقات انجام گرفته برروی عوامل موثر برسنتز گلیکوآلکالوئیدها غده می پردازد.