سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مهدی فراهانی – دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی شیمی فیزیک دانشگاه ارومیه
ابراهیم علی نیاآهندانی – دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی علوم گیاهی فیزیولوژی گیاهی
حمید دژاکام – دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی شیمی تجزیه
عسگر اسبری مزرعه خلفی – دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی شیمی تجزیه

چکیده:

آرسنیک به عنوان یکی از سمی ترین و خطرناک ترین مواد موجود در آبهای طبیعی شناخته می شود و در درازمدت اثرات سو برسلامتی انسان دارد این عنصر معمولا از طریق فرایندهای طبیعی مانند واکنش های هوازدگی فعالیت های بیولوژیکی و انتشارات آتشفشانی و همچنین دراثر فعالیت های انسانی مانند متالورژی ساخت شیشه و سرامیک تولید ابررساناها، نیمه هادیها، ترانزیستور و لیزر وارد محیط زیست و درنتیجه محیطهای آبی می شود مطالعات مختلف ارتباط معنی دار بین غلظت بالای ارسنیک در آب اشامیدنی و سرطان های کبد سوراخ بینی ریه پوست مثانه و کلیه در مردان و زنان پروستات و کبد در مردان را مشخص نمودها ست آلودگی منابع آب به ارسنیک در نقاط بسیاری از جهان و حتی در مناطقی از کشور خودمان مشاهده شدها ست.