سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

خدیجه کردفیروزجایی – کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور دانشگاه زنجان
حمید امانلو – دانشیار تغذیه نشخوارکنندگان دانشگاه زنجان
اسدالله تیموری یانسری – استادیار تغذیه نشخوارگنندگان دانشگاه مازندران
محمدحسین شهیر – استادیار تغذیه طیور دانشگاه زنجان

چکیده:

این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات آغشته سازی میکروبی(اکوسایل حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم) و عمل آوری شیمیایی(فرمالدئید)– میکروبی و عمل آوری شیمیایی(فرمالدئید) سیلاژ شبدر برسیم بر ماده خشک مصرفی و تولید شیر در گاوهای شیرده هلشتاین در تابستان سال۱۳۸۸ در گاوداری گاودشت واقع در شهرستان بابل انجام گرفت. ۴ رأس گاو شیرده هلشتاین ( با میانگین وزن ۴۵±۵۸۵ ) در قالب طرح مربع لاتین چرخشی ۴×۴انتخاب شدند. تیمارها شامل جیره پایه با سیلاژ شاهد، جیره پایه با سیلاژ آغشته سازی شده با مواد میکروبی حاوی لاکتوباسیلوس پلانتارم، جیره پایه با سیلاژ عمل آوری شده با مواد میکروبی- فرمالدئید و جیره پایه با سیلاژ عمل آوری شده با فرمالدئید، بود. در کل آغشته سازی میکروبی سیلاژ با لاکتوباسیلوس پلانتارم موجب بهبود در عملکرد گاوهای شیرده گردید.