سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

ریحانه گائینی – کارشناسی ارشد میکروبیولوژی
محمدرضا ذوالفقاری –
ناصر کلهر –

چکیده:

شیریکی از مهمترین منابع تغذیه ای بوده و نقش اساسی دررژیم غذایی انسان دارد همچنین ارزش غذایی شیر و فراورده های آن درتغذیه انسان و سلامت جامعه دارای اهمیت زیادی می باشد از این رو بهداشت مواد غذایی برای مصرف کنندگان ضرورت دارد انواع مختلف شیر شامل شیرکم چرب و نیم چرب ۲۷/۲% شیر طعم دار ۱/۸% شیر۹/۰% UHT شیرخشک افشان معمولی ۰/۲% شیرخشک افشان درجه یک ۰/۲% خامه ۳/۵% چربی ۱۲/۲% خامه ۱/۰% uht ماست ۳۲/۹% دوغ ۲۲/۶% و پنیر ۱/۹% را از کارخانجات لبنیات استان قم جمع آوری نموده و آنها را از نظر آلودگی میکروبی به روش کشت و انجام تست های بیوشیمیایی مورد بررسی قراردادیم .