سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

خدیجه رحیمی – کارشناسی ارشد صنایع غذایی
اسماعیل قلی زاده – دانشجوی کارشناسی صنایع غذایی
پریسا رحیمی – دانشجوی کارشناس ارشد

چکیده:

مایکوتوکسین ها سموم قارچی هستند که مهمترین آنها آفلاتوکسین ها می باشند درپی مصرف افلاتوکسین B1 توسط دامهای شیری افلاتوکسین M1 (AFM1 از راه شیرو لبنیات به انسان منتقل می شوند و به دلیل اثرات سرطان زایی فعالیت سرکوب ایمنی کاهش رشد بطور بالقوه ای برای سلامتی انسان مخاطره انگیز می باشند خطرات آن درسلامت انسان به خصوص درسرطان کبد ازطریق افلاتوکسین M1 شیرومحصولات لبنی بسیار با اهمیت است این متابولیت ها درطی فرایند پاستوریزه کردن و حرارت نابود نمی شوند و مقاومت نشان میدهد ازمهمترین روشها درحذف افلاتوکسین M1 نظیر گرما سرما اشعه ماورای بنفش موادجاذب نشیر سیلیکاس ها آلومینوسیلیکات و آلومیناس ترکیباتی قوی برای اتصال با افلاتوکسین ها درمحیط مایع می باشند که نتیجه این اتصال جذب سم از محیط است.