سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی مدیریت کشاورزی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سجاد آستانی – گروه تخصصی منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
الهام رنجبرضرابی – مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده:

با توجه به بالا بودن ارزش غذایی و کاربرد گسترده ای که میوه پسته در صنایع مختلف دارد گونه های مختلف جنس پسته به ویژه گونه vera را میتوان در فهرست با ارزشترین گونه های گیاهی قرار داد استفاده ازمیوه پسته معمولی در صنایع غذایی و دارویی به علت دارا بودن ترکیبات فوق العاده غنی استفاده از میوه گونه Atlantica در تهیه روغنهای نباتی و تهیه کنجاله جهت تغذیه دام مواردی هستند کهاهمیت میوه این گیاه را روشن می سازد اما وجود موادسمی موسوم به افلاتوکسین ها که فرایندهای داشت برداشت، فراوری و بازار پسته را بطور قابل توجهی تحت تاثیر قرار میدهد می تواند مشکل آفرین باشند از سالها قبل موجودیت و رشد و نموگونه های مختلف قارچ Aspergillus برروی پسته چه در ایران و چه در کشورهای دیگر آشکار شده است مایکوتوکسین هایی که مستقیما سلامتی انسانرا به خطر می اندازند عبارتند از آفلاتوکسین ها دیوکسی نیوالنوال، فومونیزین ها ، اکراتوکسین و گروهی از الکالوییدها