مقاله بررسی کلروفیل a و کاروتنوئیدها در ریز جلبک اسپیرولینا که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۹۱ در زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا) از صفحه ۶۷ تا ۷۳ منتشر شده است.
نام: بررسی کلروفیل a و کاروتنوئیدها در ریز جلبک اسپیرولینا
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسپیرولینا
مقاله کلروفیل a
مقاله بتاکاروتن
مقاله لیکوپن
مقاله زیگزانتین
مقاله لوتئین
مقاله آستاگزانتین

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: قائنی منصوره
جناب آقای / سرکار خانم: سیدهشترودی مهری
جناب آقای / سرکار خانم: قادری فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: رومیانی لاله

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ریز جلبک اسپیرولینا، جلبک سبز آبی ارزشمندی است که به دلیل ارزش غذایی، خواص دارویی، پروتئین بالا، ویتامین ها، مواد معدنی و رنگدانه های طبیعی از جمله فیکوسیانین و کاروتنوئیدها کاربرد فراوانی در صنایع مختلف غذایی، بهداشتی آرایشی، مکمل های غذایی دام، طیور و آبزیان دارد. کلروفیل a تنها کلروفیلی است که در اسپیرولینا وجود دارد. کاروتنوئیدها گروه مهمی از رنگدانه های طبیعی هستند که فقط توسط گیاهان و جلبک ها تولید شده که علاوه بر تولید رنگدانه های طبیعی مفید دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز می باشند. در این تحقیق پس از تهیه استاندارد رنگدانه ها از شرکت سیگما آلدریچ و انجام روش های آزمون و خطا برای برخی حلال ها، میزان برخی رنگدانه ها از جمله، کلروفیل a، کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن، لیکوپن، زیگزانتین، لوتئین و آستاگزانتین توسط روش های کلاسیک حلال حلال و اسپکتروفتومتری و آنالیز HPLC مورد سنجش قرار گرفت که میزان هر کدام از آن ها به ترتیب ۴٫۳ میکروگرم در میلی لیتر، ۷۳۹۳، ۷۴۱، ۶۶۵۲، ۴۲۴ و ۰٫۲۱ میکروگرم بر گرم بدست آمد.